Op vrijdag 7-7-’17 heeft het officiële startschot van PeelPortaal geklonken.

In een goedgevulde ontvangstzaal van maatschappelijk restaurant Inclusief opende de Helmondse wethouder Margreet De Leeuw-Jongejans met het uitspreken van het vertrouwen in de basis, op weg naar tastbare resultaten. Ze deed dit voor ambtenaren, ondernemers en vertegenwoordigers van het onderwijs.

Centraal bij deze meeting stond wat zou het toch goed zijn om samen het verschil te maken!

Zangeres Melissa Janssen bracht hierbij enkele toepasselijke songs ten gehore onder muzikale begeleiding van dagvoorzitter Coen Pots. Gedragstrainer Chaib el Maach wees de aanwezigen op de meerwaarde van vechtsport bij maatschappelijke en pedagogische thema’s, een andere effectieve manier van denken en werken met jongeren.

Directeur Jac van Stratum van Van Stratum elektrotechniek en tevens voorzitter IWBZ kreeg tijdens zijn toespraak de handen op elkaar door direct een drietal toezeggingen te doen. Hij beloofde het mobiliseren van regionale bedrijven in de elektrotechnische- en werkbouwkundige om een technisch PeelPortaal-college te realiseren. Hij reikte de gewenste expertise van IWBZ aan ter ondersteuning aan PeelPortaal én deed de mooie belofte om in zijn onderneming vijf jongeren op te zullen gaan leiden.

Projectleider Bert Engelen nam de aanwezigen mee naar de eerste bestaansuren van het project. Hij daagde iedereen uit om het KIEWAD% te verhogen.

Na afloop was er de tijd om onder het genot van een hapje en dranken met elkaar van gedachten te wisselen over de manier waarop het voor de jongeren beter kan gaan worden. De organisatie rekent erop dat de komende periode bezoeken aan bedrijven zullen leiden tot directe kansen voor de jongeren.